E5E48C8B-7312-4340-B6FB-3E03D82929C7.JPG

Yoga og Stemme

Vårretreat for pusterom og påfyll, ny dato kommer..

Velkommen til en dag med oppmerksomhet til kropp, pust og stemme. Vi inviterer til en dag fylt med egenomsorg og øvelser som kan gi indre ro, glød og opplevelse av skapende samvær. Retreaten ledes av Fride Engeset og Marianne Natvig. 

 

Våren er årstiden som gir kraft til ny vekst. Treet er vårens element, og representerer forandring, kreativitet, sjenerøsitet og handlekraft. Vårens grunnelementer gjenspeiles i øvelser og fokus gjennom dagen. Vi møter og utforsker det som er med aksept og lydhørhet. 

Vi starter dagen med yin yoga, en myk yogaform som gir ro i kombinasjon med organiske bevegelser som vekker den naturlige flyten i kroppen. I arbeidet med stemme gjør vi oppvarmende og fordypende øvelser og synger mantrameditasjoner sammen. I løpet av dagen samles vi «rundt leirbålet». Du kan tre fram med din egen stemme, lytte til andres stemmer og erfare kraft og inspirasjon i å være sammen. Vi avslutter dagen med restorative yoga og lydbad med fokus på forankring og hvile. Gjennom støttede stillinger og meditativ lyd inviteres det til oppmerksomhet innover i kropp og sinn for dyp ro og balanse. 

IMG_1183.jpg
IMG_6784.jpeg

Coming Up

Restore + Yoga Nidra

Teacher Training

Join the Atman Yoga School with Jessica Winderl and Yogagården for this 30 Hour training.

March 18-20, 2022

Stemmen gir et sant uttrykk for hvem du er og hvordan du har det. Stemmen er bindeledd mellom det indre og det ytre, mellom det som finnes i deg, og det som kommuniseres ut til omverdenen. Lyden av egen stemme, og erfaringen av vibrasjoner fra stemmen er helende. Å lage lyd og å synge sammen kan oppleves kontaktbyggende og styrkende. 

 

Du er velkommen som du er, uavhengig av om du har gjort yoga eller ikke, om du har sunget lite eller mye, og om du har et lett eller komplisert forhold til din egen stemme. 

Tidspunkt: Søndag 1. mai kl. 10-17

Det serveres nærende lunsj og kaffe/te/snack i pauser

Bestilling og betaling gjøres i timeplanen her på hjemmesiden under dato for arrangementet.

Ta gjerne kontakt om du lurer på noe.

Evju-mathage3.jpg

Dette er tredje gang vi holder dagsretreat Yoga og Stemme på Yogagården, og vi gleder oss til å holde kurs igjen i Gry Anine sin vakre shala. 

 

Fride Engeset har praktisert ulike yogaformer i lang tid, har teachertraining i Ashtanga Vinyasa yoga, grunnutdanning i Yin yoga og moduler i restorative yoga og yoga terapi. Hun er tilknyttet Yogagården i Bø med yogaundervisning. Fride er ellers utdannet psykoterapeut og jobber til daglig som behandler innen psykisk helse/rus-feltet.

 

Marianne Natvig er sanger, musikkviter og psykoterapeut, og har erfaring fra terapeutisk arbeid med fokus på stemmebruk og sang. Marianne jobber som privatpraktiserende psykoterapeut. Hun praktiserer MediYoga og har grunnutdanning som MediYoga instruktør. 

 

Original on Transparent.png

 

Lørdagsretreat - NY dato kommer snart

-Fra stress til ro og indre kraft

 

Program for dagen:

 

-Vi samles i shala på Yogagården kl 11 til en behagelig Vinyasa flyt klasse.

Med rolig flyt i pust og bevegelse starter vi dagen med yoga som vekker kropp og sinn.

 

-Kl 12:30 blir det lunsj fra Evju Mathage. Nærende suppe og sesongens grønnsaker blir servert.

 

-Kl 14  Vi er så heldige å få Gry Hammer på besøk til Yogagården igjen. Gry er kjent for en rekker bøker om sunn og bærekraftig mat, fermentering, eteriske oljer og den nylanserte boken fra jord til bord. 

Temaet for denne dagen er "Fra stress til ro og indre kraft:"

-Stress er i ferd med å ta rotta på det moderne menneske og bidrar til mange av de livsstilssykdommene vi lider av. I dette personlige foredraget deler jeg fra mitt eget liv og min egen naturlige tilbøyelighet til å stresse, og hvordan det har gitt meg moderne livsstilssykdommer.  Jeg har fått god hjelp til å kjenne mindre på stress, ved bruk av konkrete stressmestringsteknikker. Du lærer mange øvelser hentet fra EFT, TFT, yoga og ulike religioner og åndelige læremestere.

Etter foredrag og øvelser så får vi også en kort presentasjon av hennes nye bok før vi får servert nydelig kake og te fra Ana.

 

-Kl 16:30 er det tid for total avslapning og 75 min restorative yoga.

Dette er en beroligende og svært behagelig yogaform som får deg til å gi slipp på spenninger og stress.

Gry Anine underviser yoga denne dagen og vil også gi deg en kort presentasjon av eteriske oljer som kan benyttes under den restorative yogaklassen.

 

Dagen avsluttes ca kl 18:00

 

Denne dagen vil gi deg påfyll, kunnskap og sjelefred<3

 

Velkommen!

Yogagaarden-ute2.JPG
Evju-mathage1.JPG
Yogagaarden-gry.JPG
Healing Stones
E5E48C8B-7312-4340-B6FB-3E03D82929C7.JPG
Evju-mathage3.jpg